La Comissió de Peticions del Parlament admet a tràmit per unanimitat la petició del Signa un Vot per la Independència
L’ANC considera que la unanimitat en aquest acord “demostra que el procediment” i desenvolupament de la campanya “han estat impecables”
La Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya celebrada el passat 18 de novembre, en el punt relatiu a la petició de la campanya Signa un Vot per la Independència, va aprovar per unanimitat de tots els grups parlamentaris representats: “admetre la petició a tràmit i encomanar a la Mesa del Parlament que s’encarregui, per la rellevància del volum de les signatures, d’enviar-la solemnement als grups parlamentaris d’acord amb l’article 60.3.b del Reglament del Parlament perquè, si ho creuen convenient, puguin promoure alguna iniciativa parlamentària”.
La comissió de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) responsable de dur a terme aquesta campanya considera que “la unanimitat en aquest acord, que inclou representants de totes les forces polítiques, des de la CUP fins al PP, demostra que el procediment establert pels juristes” de la sectorial, “així com el desenvolupament de la campanya, han estat impecables des del punt de vista jurídic”. Així mateix, els responsables de la Comissió de Peticions que han fet l’anàlisi de les signatures entregades han considerat que “el rigor del procediment és exemplar”.
La comissió de l’ANC afirma també que “ara” s’entra “en el terreny polític”, i que “l’ús que es faci d’aquestes signatures dependrà dels grups parlamentaris”.
750.000 instàncies per la independència
La campanya Signa un Vot per la Independència va culminar el passat 15 de setembre amb l’entrega de quasi 750.000 instàncies a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. Els centenars de milers d’instàncies recollides arreu del país, i a diversos punts de l’estranger, demanen que es dugui a terme una consulta sobre la independència i que, en cas que aquesta no sigui possible, es declari la independència de Catalunya d’acord al dret internacional. La campanya està basada en el Dret Fonamental de Petició, segons el qual un ciutadà o ciutadana pot dirigir-se a una administració –en aquest cas, el Parlament- per demanar-hi quelcom –en aquest cas, la celebració d’una consulta o, en el seu defecte, la declaració d’independència.